Vad kan kosta i spelen?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dataspel kan kosta i stort sett hur mycket pengar som helst. Det är inköp, månadsavgifter och annat som ska betalas. Men hur mycket får man i genomsnitt räkna med att det kostar?

Spelens inköpssumma

Ett dataspel kan vara relativt billigt om man hittar det på rea. Nylanserade spel, och mer populära sådana kan dock kosta närmare 700 kronor eller mer.

Köpa expansionspaket

När vissa spel släpps kommer också expansionspaket där man får med olika extra föremål, kläder eller liknande. Det kan släppas flera olika paket och man får räkna med att varje paket kostar mellan 200-400 kronor styck.

Innehåll i spelen samt mikrotransaktioner

Ibland går det också att köpa till olika saker i form av mikrotransaktioner 0/6-1.jpg’ class=’alignleft’ style=’max-height:250px; margin:10px; margin-bottom:20px;’>i spelen. Det kan vara något som går att flyga på i spelet, ett vapen eller möjlighet att öppna olika loot boxes. De här transaktionerna kan kosta omkring 50 kronor styck.

Köpa spelets fortsättning

När det säljs spel i serier är risken stor att man vill köpa fortsättningarna på spelet. Det är inte alltid fortsättningarna släpps så tätt utan det kan handla om ett spel vart annat eller vart tredje år. Det betyder att man i regel har chans att spara ihop till spelets fortsättning. Fortsättningarna brukar dock kosta omkring 400 kronor, men det kan bero på vad originalspelet kostat. Det är sällan de efterföljande spelen kostar lika mycket som det första spelet i serien. Det är inte heller så att man måste spela spelen i ordning i de allra flesta fall.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rekommenderade artiklar