När det blir för dyrt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ibland kan det vara så att man plötsligt inser att det eller de spel man spelar har blivit allt för dyra. Det kan komma en faktura som är skyhög och som man inte alls vet om. Men vad kan ha hänt?

När barn gör mikrotransaktioner

I och med att det blir allt vanligare att barn spelar olika spel och appar kan det också vara så att de köper olika saker i spelen. Det kan vara så att barnet gjort mikrotransaktioner som föräldern inte alls har koll på. Det får faktiskt inte vara för lätt att göra de här transaktionerna oright’ style=’max-height:250px; margin:10px; margin-bottom:20px;’>ch om föräldern inte har givit barnet tillåtelse bör pengarna betalas tillbaka eller fakturan strykas. Om så inte sker kan man be Allmänna reklamationsnämnden att ta en titt på saken.

Sätt stopp för spelköpen

Det är inte bara barn som gör köp i spelen. Det kan helt enkelt vara så att man själv köper något eller att man råkar klicka fel. Det går att stänga av alla köp via mikrotransaktioner i appar när man använder en telefon, men det är inte helt lätt när det gäller datorspel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rekommenderade artiklar