Skydda barnen online

[vc_row][vc_column][vc_column_text]När det gäller onlinespel finns det en del faror med dem och man kan råka ut för en hel del otäckt. Barn är särskilt utsatta. Det är dock många spel som har chattfilter och liknande för att barnen inte ska kunna råka ut för otäcka händelser.

Vad gäller?

När det gäller onlinespel får man inte bete sig hur som helst och det ska inte heller vara möjligt för små barn att kunna komma åt alltför många chattverktyg. Det går att läsa mer hos Datainspektionen vad som egentligen gäller närright’ style=’max-height:250px; margin:10px; margin-bottom:20px;’> det handlar om onlinespel och barn. Där kan man också få information om hur man kan skydda barnen på ett bra sätt.

Spel utan chattar

Det finns onlinespel som inte har några chattar, eller där man bara kan välja mellan förbestämda ord i chatten. Det är ett bra alternativ särskilt för de mindre barnen.

Ha koll på vad barnen gör

Det är viktigt att man har koll på vad barnen gör online oavsett om de är små eller lite större. Se till att se över vad barnen spelar och ha lite koll på vilka de pratar med på nätet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rekommenderade artiklar