Ett av världens mest kända franchise heter Pokémon och är ett japanskt media franchise som gjort sig mest känd genom sina filmer, tv serier och framför allt spel. I det här inlägget får du veta mer om detta japanska fenomen som tagit världen med storm.

Om Pokémon

Som vi nämnde i början av det här inlägget så är Pokémon ett media franchise. Det består alltså av både tv-serier, filmer, spel och har en hel del leksaker och kringprodukter. Det finns alltså många olika sätt att ta del av Pokémon-världen. Om du känner ett barn som gillar Pokémon kan det vara en bra idé att köpa pokemon leksaker i present.

Men vad är egentligen Pokémon? Pokémon är en tecknad serie som utspelar sig i en värld där det finns monster. Dessa monster fångas och kan tränas upp av pokémontränare. I filmerna och tv-serien får vi följa en grupp ungdomar som tränar sina monster och i spelen är det du som är tränaren.

Pokémon spelen

En anledning till varför Pokémon slog igenom är för att deras spel är lättillgängliga och enkla att lära sig. Det finns Pokémonspel till de allra flesta enheter, alltså både som tv-spel, datorspel och som spel till din mobiltelefon.

I Pokémonspelen är det du som är tränaren och spelet går ut på att du ska fånga upp monster och träna upp dem. När de är tillräckligt tränade kan du låta dem möta andra monster i matcher.

När Pokémon först lanserades släpptes spelen i första hand på game boy vilket var ett sorts bärbart spel du kunde ha med dig lite vart som helst. Men numera har de Pokémon för alla enheter och konsoler. Så om du vill spela Pokémon finns det stora möjligheter för dig att göra det. De spel du köper till en konsol kostar en viss summa pengar som kan variera. Men om du vill spela Pokémon gratis kan du ladda ner Pokémon go som app till din smartphone.

Pokémon go lanserades år 2016 och fungerar till de flesta smartphones. Spelet är platsbaserat vilket innebär att du måste bege dig utomhus för att kunna spela spelet eftersom att monstren är placerade ute i den riktiga världen och med appen kan du se monstren och fånga dem. När Pokémon go kom kunde man plötsligt se att fler människor i alla åldrar vistades mer utomhus med en smartphone i deras hand i hopp om att fånga fler Pokémons.

Rekommenderade artiklar