Genren onlinespel har vuxit otroligt mycket i popularitet under de senaste åren. För det första har spelen blivit mycket mer vackra rent grafiskt, för det andra uppskattar man gemenskapen online och för det tredje är onlinespel i regel mer välgjorda. De uppdateras dessutom, till skillnad från spel som bara spelas en gång. Ett onlinespel tar liksom aldrig slut.

Olika onlinespel

Det finns flera olika typer av onlinespel. Tidningar som Expressen brukar ofta testa olika sorters spel och som spelare kan recensionerna vara väldigt intressanta. Kanske hittar man ett eller flera spel som man inte har provat på tidigare.

Fördelar och nackdelar med onlinespelen

Onlinespel har både fördelar och nackdelar. En stor fördel är att man kan ha ett väldigt socialt umgänge med andra över nätet samtidigt som man delar sina intressen. En annan fördel med onlinespelen är att de finns i så många olika varianter. Det gör att alla kan finna ett spel som passar deras intressen och åldersgrupp.

Men onlinespelen har också en del nackdelar. Till exempel måste man ha en bra internetuppkoppling för att man ska kunna spela. Har man en begränsad datamängd på sitt internetabonnemang kan onlinespel också ställa till det rejält.

Finns det faror med spelen?

Onlinespel kan innebära vissa faror, det kommer man inte ifrån.mg class=”alignright” style=”max-height: 250px; margin: 10px;” src=”https://stoppaace.se/wp-content/uploads/2021/03/1-3.jpg” /> Om man laddar ner saker från internet kan datorn drabbas av virus och liknande, samtidigt som obehöriga kan försöka stjäla de uppgifter som skrivs in i datorn. Det finns också en viss risk för att barn får kontakt med någon som utger sig vara en helt annat person än vad denne egentligen är.

Spel med flera teman

När det gäller onlinespel finns de med i stort sett alla teman. Det finns hästspel, krigsspel, äventyr, sjukhus, djur och en hel del annat. Det är med andra ord inte svårt att hitta spel med anknytning till favorithobbyn. Antalet onlinespel växer för varje år och det gör sortimentet än större.

Ladda ner spel eller spela i webbläsaren

När det gäller onlinespel kan de antingen vara av den typ som man laddar ner, eller av en sort som spelas i webbläsaren. Spelen som laddas ner kräver i regel mer av datorn men även ett spel för webbläsaren kan kräva en del. Spel som körs i webbläsaren och som inte kräver nedladdning kan dock vara lite säkrare då risken minskar att obehöriga kan ta sig in i datorn i samband med nedladdningen.

Gratis onlinespel

Det finns också gratis onlinespel där man inte spelar mot andra spelare. Det är i regel enklare spel som körs i webbläsaren men man spelar över internet. Även de här spelen kan handla om flera olika saker och det finns stora spelsamlingar online där man kan söka efter sina favoritspel.

Rekommenderade artiklar