Hur mycket ska barn spela?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ibland kan det vara så att barn eller vuxna för den delen fastnar lite för mycket i spelens värld. Det kan vara över dagen eller så är det ett större beroende. Barnet kanske kommer direkt från skolan och sedan sitter det vid datorn under resten av dagen. Men hur mycket bör barnet spela?

Vad är ett spelberoende?

Hos Folkhälsomyndigheten kan man läsa mer om spelberoende. Det är faktiskt inte bara när det gäller spel om pengar man blir beroende utan man kan också fastna i olika vanliga dataspel. Ett beroende är när spelandet helt enkelt blir skadligt och man inte gör något annat än att spela.

Minska barnets spelande

När det gäller barn kan man som vuxen minska spelandet genom att helt enkelt stänga av datorn efter en viss tid. Det finns också datorprogram som loggar ut barnet efter en viss tid som den vuxne kan ställa in.

När det blir för mycket

När barnet spelar för mycket kan det vara läge att helt enkelt ta bort dataspelen helt ett tag. Det kommer att bli sura miner men ibland hjälper inget annat. Barnet kan sedan få spela som belöning när det gjort läxor eller andra sysslor som ska göras.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rekommenderade artiklar